Власник Наполија Аурелио Де Лаурентиис у четвртак је изјавио да би УЕФА требала узвратну утакмицу осмине финала Лиге првака 8. коловоза премјестити из Барцелоне због тешке епидемиолошке ситуације у Каталонији.

Локалне власти Каталоније су у суботу увеле додатне рестрикције због ширења коронавируса, а једна од њих је и 14-дневна забрана организације спортских догађаја, која ће истећи непосредно прије дана утакмице Барцелона – Наполи.

– Сви гледамо вијести из Шпањолске и у великом смо страху. Иако се у Барцелони понашају као да се ништа не догађа, тражит ћемо од УЕФА-е неутрални терен, Португал, Њемачку или Швицарску. Ионако се завршница игра у Португалу – рекао је де Лаурентиис.

Каталонски радио РАЦ1 донио је информацију да ће се утакмица умјесто на Ноу Цампу играти на неком другом стадиону. Такођер, исти радио тврди да су Гуимараес и Порто спремни преузети организацију двобоја, преноси Хина.

У првој утакмици у Напуљу резултат је био 1:1, а осим те утакмице играт ће се још три преостала двобоја осмине финала: Јувентус – Лyон (први сусрет 0:1), Манцхестер Цитy – Реал Мадрид (2:1) те Баyерн – Цхелсеа (3:0).

Четртфинала Лиге првака, као и завршница играт ће се у Португалу.