Као што су Управни одбор и менаџмент Клуба у неколико наврата извјештавали ширу јавност, у НК Челик Зеница се у посљедње вријеме врше истражне радње које испитују легалност пословања и евентуално постојање кривичних дјела у раду од стране лица која су управљали Клубом у посљедњих двадесетак година, саопштено је из овог клуба.

У том смислу, поступајући по наредби Кантоналног суда, а на захтјев Кантоналног тужилаштва, из просторија клуба је у четвртак, 10.06.2021. изузет значајан дио документације који обухвата пословање у периоду од 2017. до 2020. године која је предата Државној агенцији за истраге и заштиту.

На захтјев клуба за приступ информацијама, од Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, потврђено нам је да је отворена истрага против 20 лица због основаних сумњи у почињење кривичних дјела.

Такођер, Клуб је обавијештен да Град Зеница, противно закључку Градског вијећа 01-45-17291/20, никада није доставио захтјев Тужилаштву да испита постојање кривичних дјела у пословању у периоду управљања клубом од стране тадашњег предсједника Управног одбора НК Челик Зеница – Фуада Касумовића.

Наглашавамо да ће актуелни Управни одбор и менаџмент Клуба стајати на располагању свим истражним органима да што ефикасније истраже све нерегуларности и неправилности у управљању Челиком, кажу из клуба.