Азербејџанска војска наставља проводити операције које је покренула у циљу ослобађања свог територија од арменских снага.

Министарство одбране Азербејџана објавило је да је њихова војска током цијеле ноћи наставила с операцијама у правцима Агдере, Агдам, Фузули, Хадрут, Јабраил, Губадли и Зангилан.

Још се наводи да су арменске јединице топовима и минобацачима отвориле ватру на одбрамбену линију азербејџанске војске која је уништила два тенка Т-72, четири ракетна система “Град”, једну хаубицу Д-30 и пет возила која су припадала арменским снагама.

Додаје се да је у операцијама неутрализиран велики број арменских војника, те да азербејџанске војске држе под контролом ситуацију на фронту.

У нападима које је до 19. октобра Арменија извела на насеља у Азербејџану, погинуо је 61, а рањена су 282 цивила. У арменским нападима уништено је 1.846 кућа, 90 зграда и 341 јавна установа.

Азербејџанска војска је 27. септембра, након што је арменска војска извела напад на насеља, покренула протунапад. Арменска војска која је изгубила положаје, наставила је гранатирати и нападати насеља у Азербејџану.

На састанку у Москви, Арменија и Азербејџан су договорили хуманитарно примирје које је на снагу ступило 10. октобра у 12 сати, а како би била размијењена тијела и заробљеници у Нагорно-Карабаху.

У нападу које је арменска војска извела на Гању, у Азербејџану, непуна 24 сата од примирја, погинуло је 10 особа, а 35 је рањено. У нападу на Тартар, 15. октобра, чија су мета били цивили током укопа убијених, погинуле су четири, рањене четири особе. У суботу је изведен напад на Гању, у којем је погинуло 13 цивила.