Кошаркаши Спарс Рилвеја у 20. колу АБА Лиге 2 у Сарајеву данас дочекују ОКК Нови Пазар, док Широки Бријег гостује код екипе Борца из Чачка.

Спарси су у посљедњих шест сусрета уписали пет побједа. Тренер Спарса Недим Джемић се нада да његова екипа може наставити побједнички низ.

“Екипа Новог Пазара је директни конкурент нашој екипи у борби за опстанак у Аба Лиги 2. Ради се о искусној екипи, једној од најефикаснијих у лиги. Имају доста искусних појединаца, али након пар неочекиваних пораза дошли су у ситуацију да се боре за опстанак. С друге стране ми имамо огроман мотив да коначно скочимо са дна табеле. За то ћемо морати бити максимално агресивни, фокусирани и енергични”, изјавио је Джемић.

Играч Спарса Недим Буза вјерује да је екипа спремна за овај меч.

“Имали смо паузу и мислим да смо се сви одморили и спремили за предстојећу утакмицу. Екипа Новог Пазара је јако добра нападачки, тако да мислим да ће кључ успјеха бити добра одбрана. Прије свега имамо предност домаћег терена и надам се да ће нам то бити додатни мотив. Такођер се надам да ће и публика доћи у што већем броју и на тај начин нам помоћи да дођемо до побједе и опстанка у лиги”, рекао је Буза.

Сусрет Спарс Рилвеј – Нови Пазар игра се у СД “Ново Сарајево” с почетком у 19 сати.

Екипа Широког данас од 17 сати гостује Борцу из Чачка.

Широки је од бх. клубова у најбољој ситуацији. Херцеговачки клуб је тренутно на трећем мјесту и очекивано ће се борити за пласман међу најбоље четири екипе и завршницу такмичења која доноси борбу за АБА лигу. Пред Широкобријежанима је ипак тежак задатак с обзиром на то да играју против лидера на лигашкој табели, екипе која је након 19 кола уписала само два пораза.

Тренер Широког Хрвоје Влашић подсјећа да је Борац једини у овој сезони однио побједу на Пецари.

“Гости смо водеће екипе која је врло доминантно одрадила досадашњи дио такмичења. Борац нас је једини побиједио у нашој дворани у Широком. Играју стварно добро и желио бих да им покушамо пружити што бољи отпор. Дати ћемо свој максимум да одиграмо добру утакмицу”, рекао је Влашић.