Срушена је зграда у Гази у којој се налазе свјетски медији након што је истекло упозорење које је израелска војска упутила.

Зграда у Гази претходно је евакуирана. У њој су се налазили уреди више медијских кућа, међу којима и Медијске мреже Ал Јазеера и Ассоциатед Пресса.

Еваукација је услиједила након упозорења израелске војске, јавља Ал Јазеера.

Новинари су напустили своје уреде након што је им је речено да ће зграда бити мета напада за сат времена.

Један Израелац је убијен након што је ракета испаљена из Газе погодила његову зграду у Рамат Гану у средишњем Израелу, наводи полиција.

“Ажурирање ракетног удара на Рамат Ган, један убијени човјек”, рекао је гласноговорник полиције Мицкy Росенфелд на Тwиттеру, а Маген Давид Адом рекао је да су њихови “медицинари прогласили смрт једне особе тешко озлијеђене након провођења ЦПР”.

Претходно је у погинуо један Палестинац у зрачном нападу који је погодио избјеглички камп Буреји, смјештен усред Појаса Газе, јавља новинска агенција Wафа, а преноси Ал Јазеера.

Нападом се број мртвих на опкољеном територију повећао на 140, укључујући 39 дјеце.

Неколико хиљада људи је данас протестовало у Сyднеyју, а још неколико стотина у Мелбоурнеу, изразивши незадовољство због израелског напада на Газу. У Сиднеју демонстранти су се окупили испред зграде Градског вијећа и потом марширали улицама узвикујући “Слободна, слободна Палестина” и “Слободна Газа”, преноси Реутерс.

Монах јапанског будистичког храма Ниппонзан Мyохоји Сатоу поручио је да израелско руководство не може извојевати успјех убијајући Палестинце и отимајући њихову земљу, јавља Анадолија.

У Токију су јучер одржани протести подршке Палестини. Скуп су организирале невладине организације, а подржали су га и будистички монаси и Кршћанска мрежа за мир. Демонстранти су носили заставе Палестине, Египта, Пакистана, Јапана и Турске, преноси Ал Јазеера.