Нова адреналинска атракција изнад Мостара постављена је у оквиру Спортско-авантуристичког парка Фортица. Ријеч је о највећој љуљачки у Босни и Херцеговини, са које се пружа величанствен поглед на Мостар. Захваљујући атракцијама које овај парк нуди, сваки дан привлачи све више посјетитеља.

Велика љуљачка изнад Мостара нова је туристичка тракција, а њеним постављањем додатно је обогаћен адреналински парк Фортица.

Уз већ познати зип лине и стаклену шетницу, туристе на Фортици изнад Мостара одушевљава и велика љуљачка. Намијењена је одраслим особама и налази се 15 метара изнад земље и 10 метара дужине љуљања.

“Генерално да кажем више људи можда долази сад на Фортицу него на Стари Мост, ево љуљачка нам је задња атракција и људи неки се мало боје али било је посјетитеља и има их сваки дан”, казао је Роберт Менцин.

На Фортици смо затекли неколико посјетилаца који су дошли упркос врућинама.

“Највише ми се свиђа Стари град заиста је фасцинантно, Неретва је прелијепа а за Фортицу смо чули од мјештана и одлучили смо да се попнемо да погледамо Мостар са висине”, казала је Данијела из Земуна.

“Одлично стварно је одлично, свиђа ми се што толико улажете и градите овако атрактивне ствари” рекао је Лука из Загреба.
Осим велике љуљачке, ту су и друге атракције за посјетиоце.

“Главна ствар нам је зип лине који постоји већ 4 године и веома смо задовољни, људи долазе из читавог свијета. Имамо и пењалиште имамо и ферату, тако да је пуно ствари које се могу радити” истакао је Менцин.

Из парка Фортица поручују како припремају нове садржаје, а значајнију посјећеност постојећим атракцијама очекују у јулу.