На Међународном аеродрому Хамад у Катару 2. октобра ове године новорођенче је пронађено у канти за смеће, скривено у пластичној врећици и закопано под смећем. Дјевојчица је спашена од шокантног и застрашујућег покушаја да је убију. Дојенче је сада на сигурном под медицинском његом у Дохи.

“Ово је први случај да је напуштено новорођенче откривено у таквом стању на ХИА-у. Ово грубо и по живот опасно кршење закона покренуло је тренутну потрагу за родитељима, укључујући летове у близини мјеста гдје је пронађено новорођенче. Иако је циљ хитно одлучене потраге био спријечити починитеље стравичног злочина да побјегну, Држава Катар жали због било какве невоље или повреде личних слобода било којег путника узроковане овом акцијом”, наводи се у саопштењу.

Његова екселенција шеик Калид бин Калифа бин Абдулазиз Ал Тани, премијер и министар унутрашњих послова државе Катар наредио је да се проведе свеобухватна, транспарентна истрага о инциденту.

“Резултати истраге подијелит ће се с нашим међународним партнерима. Држава Катар остаје посвећена осигурању сигурности, сигурности и удобности свих путника који пролазе кроз земљу”, речено је из Катара.