У Бањалуци су данас одржане прве трке ИЦФ Свјетског купа у кајаку и кануу на дивљим водама и то у спринту.

На овом такмичењу учествује око 200 такмичара из 17 земаља свијета, а до недјеље укупно ће возити двије спринт и једну спуст трку у сениорској конкуренцији.

Како је саопштено из Кајак кану клуба “Врбас – М:тел” у данашњим тркама у дисциплини К1 за кајакаше златну медаљу освојио је Анже Уранкар (Словенија), до сребра је стигао Феликс Буве (Француска) док је бронзу освојио Нејц Знидарчић (Словенија).

У женској конкуренцији у дисциплини К1, најбржа је била Ана Штеблај (Словенија), другопласирана је завршила Зузана Дзиадкова (Чешка република), док је до треће позиције стигла Лиза Вине (Француска).

У дисциплини Ц1 за мушкарце, у финалној трци, најбрже вријеме имао је Владимир Сланина (Чешка Република), другопласирани је био Квентин Дезер (Француска), док је на трећем мјесту завршио Томазо Мапели (Италија).

Када је у питању женска категорија Ц1, златну медаљу освојила је Цецилија Панато (Италија), до сребра је стигла Елза Гобер (Француска), а бронзу је освојила Лаура Фонтен (Француска).

У дисциплини Ц2 за мушкарце, најбржи су били Никола Сатор и Анселин Горжо (Француска), на другој позицији завршили су Стефан Сантамарија и Квентин Дазер (Француска), док се треће позиције домогао тандем Пјер Трубади и Хју Море (Француска).

Од кајакаша Врбаса, данас су у кањону Тијесно веслали Душан Мачкић и Анес Шудић који су трку у дисциплини К1 завршили у полуфиналу.

Сутра је на програму друга спринт трка, која ће се возити на локацији “Стари млин” са почетком у 11 часова, полуфиналне трке на програму су од 14 часова, а битка за медаље почињу од 15.30 часова.