Голф турнир ”Камен, крш и маслина – меморијал Вељко Лончар” који ће се одржати на Топали, терену Голф клуба Посушје у суботу, 14. коловоза, окупит ће преко 100 играча из Босне и Херцеговине и свијета.

Ријеч је 10. јубиларном издању турнира на којем су најављени играчи из Њемачке, Аустрије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, САД-а и наравно, домаћи голфери из БиХ.

”Према најавама, очекује се јако велики број играча јер је покојни Вељко био омиљен међу голферима, весељак. Радо је играо на другим теренима и турнирима, а према нашим процјенама судјеловат ће преко 100 играча”, казао је Фени Иван Чутура испред Голф клуба Посушје.

Додао је како је све спремно за турнир, а припремљене су и награде.

”Наравно, све је спремно. Припреме су одрађене на вријеме. Ништа се није и не смије препустити случају јер је покојни Вељко Лончар заслужио да све буде на високој разини. Понека финеса је још остала, но и то ће бити завршено на вријеме”, казао је Чутура.

Упитан колико је голф, као спорт уопће популаран на овим просторима, каже како је доста популаран у Босни и Херцеговини и регији те да БиХ тренутно има око 140 голфера.

У задње вријеме, наглашава, доста се младих укључује у тај спорт тако да голф међу млађом популацијом постаје све популарнији.

Што се тиче награда и оне су, како каже Чутура, спремне.

”Побједник турнира у бруту, прва три мјеста у бруту господа, прва три мјеста у нету господа. Тако исто за даме у бруту и нету. Пехар за најближи ударац, пехар за најдужи ударац. Награде за сениоре, награде за јуниоре… Такођер, уз пехаре ће се додјељивати и посебне захвалнице, уникатне оловке итд.”, наглашава Чутура.

Иначе, споменути турнир организира Голф клуб Посушје.