Стање на цестама 30. 09. 2020. у 08 : 00 сати

За данас је најављен почетак радова на мосту у мјесту Оловске Луке, на магистралном путу Олово-Кладањ.

Возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се на путевима: Витез-Травник (Била), Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи), Пелагићево-Сребреник (у мјесту Шпионица), Маглај-Добој (Мравићи), Шићки Брод-Сребреник, Ливно-Каменско и Шешлије-Модрича.

На магистралном путу Немила-тунел Врандук, због извођења неопходних радова на градилишту будућег аутопута, обуставља се саобраћај у ноћним сатима (од 00:30 до 05 сати). За вријеме обуставе путничка возила ће користити локалну обилазницу, док ће возила преко 7,5 тона користити алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Сваки радни дан у времену од 23 до 08 сати на релацији Дољани-Житомислићи-Буна-Драчевице-Подвележје, креће се вангабаритни превоз. Возаче који у наведеном периоду користе ову релацију молимо за опрез и поштивање упута овлаштених лица из пратње.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова.