На путевима у Босни и Херцеговини јутрос је појачана фреквенција возила, па се возачи позивају на максимално опрезну вожњу.

Због високих дневних температура, препоручује се да се на дужа путовања креће у раним јутарњим или касним поподневним сатима, а уколико се путује током дана, савјетују се чешће паузе.

На аутопуту А-1 због радова на мосту на дионици Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова, док се због реконструкције силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници, саобраћа успорено, једном траком.

У тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) током дана у функцији су обје траке. У времену од 20.00 до 5.00 сати саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија (дионици Симин Хан-Цапарде), гдје се саобраћај од 22.00 до 6.00 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Данас и сутра (22. и 23. јула) од 7.00 до 18.00 сати обуставља се саобраћај на регионалном путу Језеро-Шипово. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на алтернативни правац Шипово-Бараћи-Мркоњић Град.

На граничним пријелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута, саопћено је из БИХАМК-а.