На Међународном граничном прелазу Градишка данас је спријечено кријумчарење 110 килограма опојне дроге сканк, намијењене еуропском тржишту, чија се тржишна вриједност процјењује на око 250.000 еура.

У оперативној акцији Граничне полиције БиХ кодног назива “Диабло”, проведеној под надзором Тужитељства БиХ, дрога је откривена уз помоћ специјалистичке опреме код држављанина Републике Хрватске у аутомобилу низоземских регистарских ознака.

Хрватски држављанин приведен је у службене просторије Граничне полиције БиХ, након чега ће бити предан Тужитељству БиХ на даљње поступање. У предмету је остварена и значајна сурадња с Државном агенцијом за истраге и заштиту, приопћено је из Граничне полиције БиХ.

“Унаточ свим проблемима с којима се суочава Гранична полиција БиХ, почевши од борбе с незаконитим миграцијама и значајно умањеним кадровским и материјално-техничким средствима, биљежимо јако добре резултате рада. Ово је једна у низу успјешних оперативних акција у борби против прекограничног криминала те овим путем захваљујем и Тужитељству БиХ и Државној агенцији за истраге и заштиту на одличној сурадњи, а посебно похваљујем дјеловање Средишњег истражног уреда Граничне полиције, одјел за прикривене операције, на овако значајном подухвату”, изјавио је равнатељ Граничне полиције Зоран Галић.