Сарајево је добило једно од најрепрезентативнијих савремених архитектонских здања, култни Видиковац на Требевићу.

Како наводе из Градске управе, грађевински радови су завршени, а ради се о комплексном објекту са различитим садржајима за све генерације, распоређеним на укупно три етаже којим доминира монументално спирално степениште.

Новоизграђени Видиковац, како наводе, може парирати било којем свјетском комплексу, а остат ће препознатљив по пространом и проходном равном крову, доступном свим будућим посјетиоцима. Осим затворених садржаја, креирана је јавна површина погодна и за различита културна дешавања, мини концерте, књижевне вечери и изложбе.

Као што је то било са ревитализираном Требевићком жичаром, нема никакве дилеме, истичу из Градске управе, да ће и Видиковац доказати да је у потпуности оправдано улагање.

Симболично, на данашњи датум, хисторијски важан за нашу државу и њен главни град, са Требевића, мјеста које је један од симбола одбране Сарајева, представљамо нови капитални пројект који остаје насљедство свим његовим грађанима.Најбољи начин обиљежавања Дана независности је видљив доказ вриједног и преданог рада, остварених резултата актуелне власти, обнављање симбола бх. пријестолнице. Наш израз поштовања према јединој домовини Босни и Херцеговини је да ревитализирамо симболе главног града и улажемо у развојне пројекте који су градили и даље граде сами себе – истиче се у саопћењу.