Неколико нових имена из БиХ нашло се у протеклих неколико мјесеци на црвеним потјерницама Интерпола, на чијем сајту су доступни подаци, односно фотографије укупно 101 држављанина БиХ.

На списку су и грађани БиХ за којим годинама трагају правосудне и полицијске агенције у БиХ, али и иностранству.

Однедавно је на списку и 38-годишња Сандра Кахрић, рођена у Градишци, коју, између осталог, терете за крађу, превару и друга кривична дјела, пишу “Независне новине”.

Недавно се огласио супруг Кахрићеве, који тврди да је њен идентитет украден, те каже како његова породица има велике проблеме због потјернице која је издата.

По захтјеву правосудних органа БиХ, одскора је црвена Интерполова потјерница расписана и за Адисом Велићем (28) из Велике Кладуше. Према доступним информацијама, за Велићем се трага због издржавања казне затвора од десет мјесеци због тешког кривничког дјела против безбједности саобраћаја.

Прије неколико мјесеци Интерпол је објавио црвену потјерницу за држављанином БиХ Петром Дабићем (48), рођеним у Приједору, који се потражује због искоришћавања дјеце за порнографију.

На црвеним потјерницма је укупно пет жена из БиХ, међу којима и Слободанка Тошић (34), бивша мис фотогеничности, која је побјегла након што је правоснажно осуђена на двије и по године затвора због учешћа у криминалној групи Дарка Елеза и саучесништва у покушају убиства Ђорђа Ждрале.