Припадници Јединице граничне полиције Зворник и Централног истражног уреда Граничне полиције БиХ у сарадњи са службеницима Полицијске управе Калесија Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, 16. септембра иза поноћи, спријечили су кријумчарење 12 особа афроазијског поријекла.

Кријумчарење је откривено на подручју општине Осмаци, а возач Голфа, којег су полицијски службеници, уз свјетлосна и звучна упозорења, у више наврата покушали зауставити оглушио се о наредбе и побјегао.

Даљњим радом на терену, пронађена је још једна група од 20 особа афроазијског поријекла, а која се доводи у везу са претходном кријумчареном групом миграната.

Сви илегални мигранти, укупно њих 32, приведени су у службене просторије ЈГП Зворник. Ради се о 22 мушкарца, 3 жене и седмеро малољетних особа који долазе из Афганистана (12), Ирака (10), Сирије (6) и Ирана (4). Возило којим су кријумчарени мигранти је привремено одузето.

О догађају је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ, као и припадници Службе за послове са странцима БиХ. У току је даљњи рад на овом случају и проналаску починиоца кривичног дјела.