На сарајевским брдима јутрос је освануо први овосезонски снијег, а слаба киша и сусњежица најавиле су крај топлом времену и почетак хладнијег раздобља. Снијег је пао и на Бјелашници, Јахорини и Влашићу.

Из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ кажу да ће данас у Сарајеву већи дио дана бити облачно.

Смањење облачности очекује се у послијеподневним сатима, а највиша дневна температура зрака бит ће око 9 степени.

До краја седмице у БиХ ће се задржати нестабилно вријеме са кишом, а повремен снијег могућ је само на највишим планинским врховима централне Босне.

Стабилније вријеме прогнозира се од 17. до 22. октобра, уз повремену и слабу кишу у централној Босни. Од 23. до 27. октобра очекују се промјенљиве временске прилике, са обилнијом кишом на југозападу Босне и у Херцеговини.

До 23. октобра, јутарње температуре се прогнозирају од 2 до 7 степени у Босни, те од 5 до 10 степени у Херцеговини, дневне у Босни између 7 и 12, у Херцеговини од 11 до 16 степени.

У периоду од 24. до 27. октобра слиједи благи раст температура, јутра ће бити угодно топла, са вриједностима у Босни од 9 до 14, у Херцеговини од 10 до 15 степени. Дневне температуре зрака ће се кретати између 15 и 20 у Босни, те 17 и 22 степена у Херцеговини, саопћено је из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.