Због нестабилних временских прилика, могући су наиласци на мокар коловоз, а пажњу скрећемо и на учестале одроне земље или камења. На свим дионицама савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену условима на путу.

На дионици Карановац-Црна Ријека у кањону Тијесно данас се изводе радови на асфалтирању, због чега је до 18 сати на снази обустава саобраћаја. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на путни правац: Бања Лука-Чађавица-Мркоњић Град.

Сваки радни дан у времену од 23 до 08 сати на релацији Дољани-Житомислићи-Буна-Драчевице-Подвележје, креће се вангабаритни превоз. Возаче који у наведеном периоду користе ову релацију молимо за опрез и поштивање упута овлаштених лица из пратње.

На магистралном путу Прозор-Јабланица саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Издвајамо и остале дионице гдје се саобраћа успорено због радова: Јабланица-Мостар (мост Бегића и Беговића), Витез-Травник (Била) Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи), Пелагићево-Сребреник-Шићки Брод, Маглај-Добој (Мравићи), Ливно-Каменско и Шешлије-Модрича.

На граничним прелазима тренутно се не чека дуже од 30 минута. На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова