На “Требиње филм фестивалу” у протеклих пет дана приказано је 20 дугометражних, краткометражних и документарних остварења и истакнуто да је овај град изузетно мјесто за снимање.

Фестивал европског и медитеранског филма “Требиње филм фестивал” и ове године је окупио редитеље, глумце и филмске раднике из Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Велике Британије.

Редитељ филма “Полар” Доминик Џексон рекао је да се исплатило што је, упркос свим административним проблемима због коронавируса, стигао на “Требиње филм фестивал”, оцијенивши да је на фестивалу приказано неколико јако добрих филмова из различитих земаља.

Умјетнички директор Фестивала Пеђа Милојевић истакао је да се оваквим манифестацијама показује да културни живот може да се одвија уз поштовање свих прописаних мјера.

“Требињска публика је и ове године показала да, и поред актуелне епидемиолошке ситуације, радо прима глумце и доживљава их као своје”, истакао је Милојевић.

Редитељ филма “Груди” Марија Перовић изразила је задовољство учешћем на оваквом фестивалу, истакавши да је Требиње изузетно мјесто за снимање, те да би овај град био диван за снимање неког грађанског филма који припада једној епохи.

Она је додала да би било добро да Требиње посјећује више филмских екипа.

“Град је мали, локације за снимање су близу, а Требиње има значајна глумачка имена. Све су то разлози због којих би могао да се претвори у озбиљан ‘филмски објекат’, мјесто које спаја различите просторе и културе”, навела је Перовић.

Осми Фестивал европског и медитеранског филма “Требиње филм фестивал” биће завршен вечерас пројекцијом филма “Буре барута” у којем глуме овогодишњи добитници награде “Златни платан” Војислав Брајовић и Ана Софреновић.