Припадници Полицијске управе Источно Сарајево на Јахорини су током претреса више апартмана и аутомобила пронашли пиштољ, муницију и кесу са траговима дроге, те ухапсили троје држављана Србије, двоје држављана Црне Горе и једно лице са Пала.

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштено да је у хотелу на подручју Олимпијског центра “Јахорина” слободе лишено шест лица која се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивнх материја, те неовлаштена производња и промет дроге.

Ријеч је о држављанима Србије чији су иницијали М.Ш, М.Н. и С.Р, држављанима Црне Горе чији су иницијали Р.Д. и Б.Ш, те лицу са Пала чији су иницијали М.Д.

На основу наредбе надлежног суда, а уз сагласност тужиоца Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву, извршен је претрес више апартмана и аутомобила које користе та лица и одузет пиштољ, 11 метака, више мобилних телефона и пластична кеса са траговима бијеле прашкасте материје која подсјећа на дрогу, наводи се у саопштењу.

У току је документовање премета, након чега ће надлежном тужилаштву бити достављен извјештај.