Таранто је први град у Италији у којем се куће продају по симболичној цијени од једног евра како би привукли што више становника у овај град на југу Италије, у регији Апулија.

Како преноси италијански лист “Цорриере делла Сера”,сада се у Италији по веома ниским, симболичним цијенама, могу купити некретнине не само у удаљеним италијанским селима и већим насељима, него и у градовима.

Таранто је постао први град који је понудио куће на продају за само један евро у оквиру понуде за побољшање имиџа града који је посљедњих неколико деценија остао без великог броја становника.

Локални званичници се надају да ће ова понуда по симболичној цијени помоћи да се “удахне нови живот у ово запуштено подручје”.

“Циљ нам је предузети све могуће мјере које ће помоћи да добијемо нове становнике у овом граду али и да се цијело подручје почне брже развијати у економском смислу”, рекли су из Градског вијећа Таранта.

Истакли су како су се већ појавили први купци из многих градова, укључујући Њујорк, Милано и Рим.

Додали су како је њихов циљ да у град привуку нових 25 хиљада становника.

Влада Италије је недавно Таранту додијелила 90 милиона евра за спровођење економских, инфраструктурних и социјалних пројеката.