Први заједнички регионални онлајн филмски фестивал, који је удружио четири филмска фестивала: Сарајево Филм Фестивал (БиХ), Загреб Филм Фестивал (Хрватска), Фестивал ауторског филма из Београда (Србија) и Филмски фестивал Херцег Нови (Црна Гора), бит ће одржан од 9. до 17. априла доносећи поклоницима филмске умјетности бројне занимљиве европске и свјетске наслове, као и домаће класике.

Деветодневни фестивал који ће бити одржан у склопу Мреже фестивала Јадранске регије, публици у Босни и Херцеговини, Хрватској, Словенији, Србији, Сјеверној Македонији и Црној Гори уједно представља прољетна издања сваког од фестивала, саопћено је из Сарајево филм фестивала.

Филмови са ових фестивала биће доступни онлајн, од 9. до 17. априла на Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Пријавом на Ондеманд.киномеетингпоинт.ба, публика ће имати прилику гледати најновија филмска остварења са посљедњих издања филмских фестивала у Кану, Берлину и Венецији те два ремастеризована југославенска класика. Уз филмове као бонус садржај бит ће доступни и интервјуи са неким од аутора филмова. Класици југославенског филма Пуриша Ђорђевић и Срђан Карановић у ексклузивним једносатним интервјуима говоре о животу и раду, с нагласком на својим филмовима “Павле Павловић” и “Мирис пољског цвећа”, који ће бити приказани на Прољетном издању Сарајево Филм Фестивала.

Улазнице/кодови за гледање филмова су у продаји: цијена појединачног кода за гледање филма је 8 КМ/4 ЕУР. Цијена пакета за свих девет филмова у програму је 50 КМ/25 ЕУР – пет играних филмова: “Крвне везе”, “Млади китоловац”, “Нови поредак”, “Слуге режима”, “Смрт филма, а и мог оца”; два документарна: “Једна од нас” и “Мала дјевојчица” и два југославенска класика: “Павле Павловић” и “Мирис пољског цвећа”.

Овај програм одржава се у склопу “Мреже фестивала Јадранске регије – Ново фестивалско искуство”, уз подршку програма Креативна Европа – МЕДИА.