Извршна директорка Удружења НБА играча (НБПА) Мишел Робертс рекла је данас да су у овом тренутку играчи већином против приједлога лиге од 72 утакмице у сезони која би требало да почне 22. децембра.

“Већински одговор који сам добила од играча на овај приједлог је био негативан”, навела је Робертс.

Уз рок до петка да власници или играчи одлуче да одбију колективни уговор НБА лиге, Робертс је за Атлетик рекла да се приједлог детаљно разматра. Она је истакла да ове седмице неће бити донијета одлука играча.

“Затражили смо и добијамо податке укључених страна и радићемо на контраприједлогу што је прије могуће. Нема разлога да вјерујем да ће одлука бити донијета прије петка. Не могу и нећу гледати петак као крајњи датум”, рекла је Робертс, пренио је Скај.

Она је навела лична жртвовања играча током сезоне погођене пандемијом, због које су, по наставку сезоне, 22 екипе играле по скраћеном формату у Орланду.

Робертс је рекла да играчи и власници нису далеко подијељени по питањима ограничења плата и пореским питањима, а говорила је и о жељи играча да наставе уз опрез и рекла да заслужују вријеме како би могли на вријеме да планирају почетак сезоне.