Амбасадор САД-а у Босни и Херцеговини Ерик Нелсон представио је вечерас у Сарајеву мурал дужине 150 метара у улици Желимира Видовића Келија који су креирали ученици основних и средњих школа из Сарајева и Источног Сарајева.

Од 13. октобра осликавали су га муралисти, графитери, академски и улични умјетници, у склопу пројекта “Our Future”.

Нелсон је изјавио да му је задовољство видјети тај умјетнички рад који су креирали ученици из два сусједна града и да се нада да ће сви имати прилику да га виде.

“То је диван изражај наших младих о пријатељству, нади, будућности и заједници и надам се да ће бити инспирација за многе од нас”, рекао је Нелсон.

“Оur Future Community Project” реализује Удружење грађана за културу и образовање “Погон” у сарадњи са Амбасадом САД-а.

Продуцент УГ “Погон” Златко Новаковић поручио је да ће тај мурал постати лице града Сарајева.

“На муралу се налазе цртежи ученика из Сарајева и Источног Сарајева које смо колажирали у форму великог трамваја и вјерујем да ће њихове поруке уљепшавати свакодневницу наших суграђана”, појаснио је Новаковић.

Осликавање мурала “Our Future” инспирисано је пројектом Arts Connect у склопу којег је у 14 локалних заједница диљем САД-а осликано 13 мурала, од којих се најзначајнији налази се на хисторијској локацији у Канзасу и настао је у помен судске пресуде која је укинула расну сегрегацију у државним школама.