У Мостару је покренут пројекат намијењен свим Херцеговкама без обзира на мјесто становања. Како организатори најављују, то ће сигурно бити догађај године у Херцеговини.

Идејни Пројекат “Херцеговка године” осмислила је кантауторка, списатељка и колумниста Даниела Шкегро.

Сви који желе учествовати у избору „Херцеговка године“ могу своје приједлоге послати на маил: hercegovkagodine@gmail.com

Уз име и презиме особе коју номинујете, потребно је приложити опис зашто баш та особа заслужује ту титулу, те наравно и фотографију те особе.

Позив је отворен свима и номиновати можете своју мајку, пријатељицу, супругу, баку, шефицу, радницу или било коју особу која вас инспирише као позитиван члан друштва. Наравно, позив је отворен свим Херцеговкама у домовини и исељеништву.

Пријаве су отворене до 05.12.2019. године. Након што се затворе пријаве, јавност ће бити обавијештена о даљњим корацима.

Финално вече, то јест сами избор „Херцеговка године“ одржаће се 17. децембра 2019. године у Хрватском Дому „Херцег Стјепан Косача“. Додјела награда биће употпуњена лијепом музиком и модном ревијом, тако да занимљивости и добре атмосфере неће недостајати.