Нермин Мемић, најбољи парапливач Босне и Херцеговине, рушио је рекорде на Отвореном првенству Њемачке завршеном данас у Берлину.

Такмичење Свјетске серије одржано је од 17. до 20. јуна и окупило је најбоље параливаче планете у њиховој посљедњој провјери пред наступ на предстојећим Параолимпијским играма у Токију.

Репрезентативац Босне и Херцеговине имао је четири старта у главном граду Њемачке те оборио два рекорда.

Лични рекорд срушио је у дисциплини 50 метара прсно у класи С8, те апсолутни рекорд Босне и Херцеговине у дисциплини 100 метара делфин. Са резултатом 1:23,64 постигао је вријеме боље за једну секунду у односу на свој наступ прошлог мјесеца на Европском првенству у Португалу.

„На такмичењу у Берлину учешће је узело преко 400 пливача из 47 земаља. На највечем пливачком такмичењу прије Параолимпијаде у Токију Нермин Мемић је имао четири старта уз два оборена рекорда. Задовољни смо његовим наступом који нам даје нови мотив да наставимо са још јачим радом, трудом и залагањем у наредном периоду како би додатно помјерили границе добрих резултата. Захваљујемо се Параолимпијском комитету БиХ, Министарству културе и спорта КС и БХ Телекому који су омогућили одлазак и наступ бх. репрезентативца у Њемачку“, рекао је Амел Капо, селектор парапливаче репрезентације БиХ.