Премијер Израела Бењамин Нетањаху упозорио је данас да се израелски удари на појас Газе неће скоро окончати, послије појачања напада на то палестинско подручје у којима је погинуло више од сто људи за само пет дана.

“Рекао сам да ћемо напасти Хамас и друге терористичке организације и задати им озбиљне ударце и то ћемо и учинити. Они плаћају и наставиће скупо да плаћају. Још није готово”, рекао је Нетањаху послије састанка у Министарству одбране, пренијеле су агенције.

Осврћући се на најновије сукобе израелски лидер је рекао да су нападнути тунели под земљом на палестинској територији.

“Лидери Хамаса су мислили да могу да побјегну од нас.Не могу да побјегну. Можемо их стићи свуда, све људе (Хамаса) и наставићемо то да чинимо”, рекао је Нетањаху, подсјетивши да је Израел нападнут у понедјељак увече, када је обиљежаван Дан Јерусалима, освајање источног дијела града у Шестодневном рату 1967. године.

Он је искористио прилику да се захвали предсједнику САД Џозефу Бајдену, предсједнику Француске Емануелу Макрону, британском премијеру Борису Џонсону, канцеларки Немачке Ангели Меркел и другима који су понудили своју подршку.

“Они су стали за наше природно и очигледно право да се бранимо, да дјелујемо у самоодбрани против тих терориста који и нападају цивиле и крију се иза цивила”, рекао је премијер Израела, пренијели су израелски медији.