Гошћа посљедњег овосезонског издања емисије “Коначно петак” са Мајом Миралем била је славна хрватска поп пјевачица Нина Бадрић. Она је за БХРТ говорила о томе како проводи вријеме током пандемије коронавируса, повезаности с публиком, новим пјесмама и плановима у наставку каријере.

“Јако дуго нисам била у Босни и Херцеговини, имала наступе и концерте. Могу рећи да ми јако фали та публика и дружење с вама. Ја се надам да ће коначно ово лудило престати и да ћемо се ускоро видјети”, поручила је Нина својим фановима у Босни и Херцеговини.

Коронавирус јој, како каже, није потпуно пореметио планове у каријери. Бадрић се присјетила великог концерта у загребачкој Арени који је одржала 8. марта, за Дан жена.

“Што се тиче тог концерта, било га је мучно и јако тешко радити јер је направљен под немогућим увјетима… да ли ће бити, хоће ли се одгодити? Када сам видјела пуну Арену, ‘одрезале’ су ми се ноге од страха, јер од те количине љубави и поштовања публике која је упркос свему дошла, емоције су ме пребациле. Још је мој град, гдје су дошли сви који ме знају одмалена тако да је било некако чаробно”, прича Бадрић.

Ово година је, упркос свим потешкоћама, до сада била успјешна за Нину Бадрић. Осим спектакуларног загребачког концерта, Нина је снимила двије нове пјесме које су убрзо постале врло слушане.

“Једна је ‘Ратујем с тугом’ а друга је ‘Да бирам’, видим да се она лијепо завртила у радијском етеру. Управо сад идем до студија снимити једну нову ствар па ћемо видјети”, најавила је Бадрић.

Публика у нашој земљи је сјајно реаговала и на пјесму “Више смо од пријатеља” коју је Нина радила са Дином Шукалом и Дином Шараном. Она је наговијестила наставак сарадње са двојицом познатих бх. музичара.

“Ова пјесма је на мом редовитом концертном репертоару и ја је јако волим. Мислим да и није чак прошла како је заслужила у Хрватској. Дину Шарана обожавам као аутора, као и његов бенд Лету штуке и вољела бих да ми напише још покоју пјесму. То је један врло спретан и плодоносан аутор с којим бих радо радила дуги низ година”, поручила је Бадрић.

“Ово је дефинитивно најчуднија година и најчуднији период у мом животу. Све сам некако могла разумјети али ово не покушавам разумјети”, са осмијехом прича Нина своја искуства током коронавируса.

“Рекла сам себи: Искористи овај период за дуги одмор који силом прилика ће се свима нама догодити. Концерата мислим да неће бити. У овом стању мислим да се не бих добро осјећала пред публиком, да се било ко зарази на мом концерту. Ово није шала и мислим да је боље причекати нека боља и сретнија времена”, рекла је Нина Бадрић у емисији “Коначно петак” са Мајом Миралем на БХТ1.