“Медимпекс” д.о.о. Сарајево није доставио Заводу за јавно здравство ФБиХ потребне документе о набавци вакцина против Ковида-19, “Спутњик Ве”, у предвиђеном року, потврђено је за БХРТ.

“Компанија Медимпекс д.о.о. Сарајево, са којом је сукладно закључку, Владе ФБиХ, ЗЗЈ ФБиХ потписан уговор 18.3.2021. обавијестила је Завод у уторак 23.3. да још увијек нису добили неопходну документацију из Русије а везано за набавку цјепива против Ковид-19 ‘Спутњик Ве'”, навели су из Завода.

Стога, “Медимпекс” није доставио банковно јамство за уредну проведбу уговора до синоћ у поноћ, и није испунио услове из члана 9. Уговора о набавки вакцина за потребе имунизације становништва Федерације БиХ.

Влада ФБиХ и премијер Фадил Новалић су о овоме обавијештени јутрос, те се сада чека њихов потез.

Подсјетимо, Федерација Босне и Херцеговине потписала је уговор о набавци 500 хиљада доза вакцина “Спутњик Ве”, те се чекао потпис из Руског инвестиционог фонда, а прва испорука биће током наредне седмице.

То је јавности саопштио премјер Фадил Новалић и то на сједници Представничког дома федералног Парламента.

Давор Пехар, директор Завода за јавно здравство Федерације БиХ потписао је уговор по задужењу које је Завод добио од Владе.

Фирма “Медимпекс” обећала је набавку 500 хиљада доза вакцина “Спутњик Ве”, с тим да је испорука првог контингента од 100 хиљада доза најављена у року од три дана од отварања акредитива.