Фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине обавили су ново тестирање на коронавирус пред сутрашњу утакмицу квалификација за Свјетско првенство у Катару 2022. против свјетског првака Француске. Тестови свих чланова бх. тима су негативни.

”Касно синоћ стигли су резултати посљедњег тестирања играча и стручног штаба на COVID-19 уочи утакмице квалификација за Свјетско првенство 2022. са Француском. Тестови свих играча као и чланова стручног штаба су негативни”, саопштили су јутрос из Ногометног савеза Босне и Херцеговине (НС БиХ).

Од раније позитиван на коронавирус је Ивајло Петев, селектор БиХ који је ради тога пропустио и суботњи пријатељски сусрет са Костариком у Зеници (0:0).

Утакмица групе ”Д” квалификација за СП 2022. између БиХ и Француске игра се сутра, 31. марта, на стадиону ”Грбавица” у Сарајеву са почетком у 20.45 сати.

Послије два кола у групи ”Д” лидер на табели је Француска са четири бода. По два имају Финска и Украјина. БиХ је сакупила један, док је Казахстан без бодова, с тим да оба национална тима имају утакмицу мање од три првопласиране селекције. ​​​​​​​