Чланови Заједничке комисије за обрану и сигурност Босне и Херцеговине нису подржали заступничку иницијативу из Клуба СДА да се предложе мјере за побољшање стандарда припадника Оружаних снага БиХ.

Из СДА су предложили да Министарство обране БиХ за Заступнички дом ПСБиХ припреми извјештај о увјетима рада припадника Оружаних снага БиХ, обухваћајући њихов службени, особни, обитељски и укупни друштвени стандард, те да евентуално да приједлог.

Комисија се упознала и са Информацијом о стању сигурности БиХ у 2018. и 2019. години.

Примљена је к знању Информација о тренутним активностима које се воде са земљама с којима је БиХ у преговорима о потписивању споразума о реадмисији. Усвојен је и закључак којим се тражи да оба дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) одрже заједничку сједницу на којој ће се расправљати о стању миграција у БиХ.

Заједничка комисија није подржала заступничку иницијативу Аиде Баручије, Бранислава Бореновића, Џенана Ђонлагића, Едите Ђапо, Јасмина Емрића, Мирјане Маринковић – Лепић, Саше Магазиновића и Шемсудина Мехмедовића “којом се тражи да Ударна група за борбу против трговине људима и организиране илегалне миграције, путем Министарства сигурности БиХ и Вијећа министара БиХ, достави Парламентарној скупштини БиХ извјешће о раду за раздобље 2018. – 2020. године.“

Усвојен је закључак којим се Вијеће министара БиХ обвезује да ПСБиХ достави извјешће о раду Ударне група за борбу против трговине људима и организиране илегалне миграције за раздобље 2018. – 2020. године.