Поводом коронавируса многе свјетске личности су помагале различитим донацијама, али се Новак Ђоковић посебно истакнуо у донацијама.

Наиме, најбољи свјетски тенисач је једини играч који је помагао у три различите земље.

Српски играч се појавио као једини играч тениса, или вјероватно уопће из спортског свијета, који је у овим тестираним временима допринио средствима у Србији, Италији и Шпањолској.

Ваља напоменути да су посљедње двије међу најтеже погођеним у Еуропи.

Наравно, Федерер и Надал прикупили су више од три милијуна долара играјуц́и меч у Африци почетком ове године. Такођер, донирали су знатне суме онима који су били погођени пандемијом у њиховим земљама.

Новак Ђоковиц́, лидер Вијећа играча АТП-а, преузео је иницијативу за формирање фонда за олакшице за ниже рангиране играче који би им финанцијски помогли у раздобљу пандемије.

Поред тога, Фондација Новака Ђоковиц́а више пута је донирала респираторе и сву потребну опрему болницама.

Оно што је посебно привукло пажњу свјетских медија јест донирање неоткривеног износа болницама у Бергаму у Италији у раним фазама пандемије.

Прије тога, Новак Ђоковиц́ и његова супруга Јелена прикупили су милијун еура у домовини за куповину респиратора и друге потребне медицинске опреме.

Недавно је донирано и 5.000.000 динара Новом Пазару у тренуцима док је било драматично на југу Србије.

“Иако је Новак Ђоковиц́ изазвао много критика због организације “Адриа тоура” у Београду и Задру, нитко не може порец́и да је човјек великог срца који заслужује поштовање због својих добротворних активности”, закључује интернетски портал “спортскееда.цом”.