Коронавирус је опака и непредвидива болест, то је један јако опак пут – рекао је федерални премијер Фадил Новалић тијеком гостовања у Дневнику2 БХТ1.

Говорећи о својим искуствима с обзиром на то да је преболио корону, казао је да је болест “јако тешка” и да не знате како ће организам реагирати.

Говорећи о спријечавању ширења заразе, казао је како економске рестрикције више нису могуће.

“Ми смо у фази либерализираног начина борбе против коронавируса, један је економски који је везан за рестрикције, ми смо сад у овом другом, јер је економија страдала, уздамо се у дисциплину грађана и да буду одговорнији”, казао је федерални премијер.

Када је у питању опоравак економије у Федерацији, Новалић је казао да ћемо се држати мјера којих се држи и цијели свијет.

“Направили смо два сета мјера, један, корона закон, је при крају проведбе. Јучер смо убризгали 230 милијуна у кантоне, у неком наредном периоду ћемо радити ствари које ради цијели свијет – цијели свијет подупире потрошњу и јавне инвестиције… Код нас је потрошња страних производа па ћемо се ми базирати на ове јавне инвестиције”, оцијенио је Новалић у разговору за Дневник2 БХТ1.

По његовим ријечима, економија се већ сада опоравља, а говорећи о својим искуствима док је преболијевао корону, казао је како је то “један опак пут тешка и непредвидива болест”.

Препоручио је грађанима да се држе мјера које препоручује и Свјетска здравствена организација – дистанца, прање руку и маске.