Премијер Федерације БиХ, Фадил Новалић и Русмир Хрвић, предсједник управе АС Холдинга у оквиру кога су производни погони компанија Клас, Виспак, Спринд, АЦ Фоод, АС Логистицс, АС, ЗИМ и Солана, разговарали су о ситуацији изазваној пандемијом коронавируса, односно промјенама на свјетском тржишту које узрокују и повећање цијена у Федерацији БиХ што изазива додатно оптерећења грађана.

Русмир Хрвић је, нагласивши свјесност тешке ситуације у којој смо се сви нашли усљед пандемије коронавираса, рекао да АС Холдинг, као водећа прехрамбена компанија, свјесна друштвене одговорности, неће ићи с повећањем цијене хљеба.

„АС групација као темељ бх. економије спремна је за све изазове и ванредне ситуације као што је ова у вези с пандемијом коронавируса. БХ грађани имат ће довољну и непрекидну опскрбу основних животних намирница домаћих произвођача“, рекао је он.

Премијер Новалић је, изражавајући подршку менаџменту и производним погонима АС Холдинга, као и запосленицима који у пуном капацитету раде како би осигурали да грађани имају неометано снабдијевање, понудио сваку помоћ коју Влада Федерације може обезбједити како би се осигурао несметан наставак производње, али и како не би дошло до повећања цијена брашна и хљеба што ових дана изазива додатну завринутост грађана.

С обзиром на раст цијена основних прехрамбених производа које диктира слободно тржиште, односно цијене пшенице и нафте на свјетском тржишту, премијер Новалић је изразио спремност да Влада у складу са својим капацитетима и ресурсима интервенира и помогне бх. произвођачима.