Предсједник Владе Федерације БиХ Фадил Новалић и замјеник предсједника намјенске индустрије Турске Мустафа Секер разговарали су данас о потенцијално новим заједничким пројектима, а формиран је и тим који би водио будуће активности у којем су по два члана из ФБиХ и Турске.

Новалић и његови сарадници посјетили су Предсједништво одбрамбене индустрије Турске, гдје су одржали састанак са Секером, током којег је анализирана досадашња сарадња за коју је речено да је на изврсном нивоу, саопштено је из федералне Владе.

Приликом овог сусрета, који је само један у низу за вријеме посјете Новалића Турској, договорена је и узвратна посјета представника турске одбрамбене индустрије ФБиХ, која би требала бити реализована у наредном мјесецу.

У послијеподневним часовима Новалић ће посјетити компанију “Доа консалтинг” која већ три године послује у БиХ.

Посјети ће присуствовати и представници компаније “ЦЕО Тарим”, која је заинтересована за инвестирање у пластеничку производњу поврћа помоћу термалних вода.

На истом састанку се очекује и присуство представника компаније “Сијах Калем” која планира представити капацитете и која је расположена за инвестирање у БиХ, наводи се у саопштењу.

Планирана је и презентација ИТ компаније “Миа текнолоји”, која је такође заинтересована за улагање у БиХ.