Према ограничењима која је наметнуо премијер Борис Џонсон с образложењем да су случајеви нове врсте коронавируса”достигли опасну прекретницу” у Великој Британији, барови и ресторани у тој земљи затварају се у 22 сата.

Почела је примјена мјере која предвиђа скраћено радно вријеме ресторана и барова и затварање у 22 сата.

Упосленици су прије 22 сата почели упозоравати госте да полако напуштају објекат. Полиција је такођер упозоравала у објектима за забаву.

Угоститељски објекти који се не буду придржавали нових шестомјесечних мјера бит ће кажњени са 10 хиљада фунти.

Влада с новим ограничењима која су посебно усмјерена на барове и ресторане, жели смањити случајеве заразе коронавирусом, који се проширио међу младима посљедњих мјесеци.

Ношење маски ће бити обавезно у малопродајним радњама, таксијима и угоститељским објектима. Од 28. септембра број људи који присуствују вјенчања бит ће смањен са 30 на 15.

Суочени са све већим бројем случајева у земљи, од 14. септембра забрањено је окупљање више од шест људи. Новом уредбом ова забрана ће се односити и на тимске спортове у затвореним спортским дворанама. План за дјелимично отварање стадиона 1. октобра такођер је пролонгиран.

Број заражених коронавирусом у Великој Британија, гдје је највећи број смртних случајева од КОВИД-19 у Европи, у порасту је од аугуста. Јучер је регистрован рекордан број заражених, њих 6.634.