Информативни програм БХ радија 1, поред “ВИЈЕСТИ” које се емитирају сваких сат времена и „НОВОСТИ“ у 15 сати, те централне информативне емисије „ДНЕВНИК“ у 16,30 сати, у новој програмској схеми емитира нову емисију „АКАДЕМСКИХ ПЕДЕСЕТ МИНУТА“, која ће бити емитирана у програму радија задњег четвртка у мјесецу од 12 сати 10 минута

Дијалошка емисија „АКТУЕЛНО“ наставља и у новој програмској схеми да анализира и указује на актуелне, политичке, економске, привредне и социолошке теме. Тражи одговоре на бројна животна и друштвена питања. Увијек даје информацију више, а гости из различитих сфера одговарају, отворено и без цензуре, на питања слушатеља.

Отуд је слоган емисије “Садашњост, стварност, савременост – овдје и сада – Босна и Херцеговина”.

Новитет БХ радија 1 у новој програмској схеми је потпуни редизајн аудио шпица информативног програма.

Спортски програм БХ Радија 1 понудит ће “Спорт плус”, емисију о спорту сваки радни дан након “НОВОСТИ”, од 15,15 до 15, 30 сати.

Ваш дневни спортски информатор само на програму БХ радија 1.

У оквиру ове редакције наставља се спортски викенд. Проведите викенд у “Ритму спорта” и добре музике. Слушатељи БХ радија 1 моћи ће уживо пратити јављања са утакмица ногометне Премијер лиге, актуелне резултате са спортских терена, репортажне прилоге.

Све у “Ритму спорта”!