Министарство културе и медија РХ предложило је да се у приоритетне скупине за цијепљење против ковида-19 уврсте новинари и новинарке те медијски радници и раднице који су при обављању посла у повећаном ризику од заразе, извијестили су у уторак из Хрватског новинарског друштва (ХНД).

“Професионални дјелатници у подручју производње аудиовизуалних садржаја и изведбених дјелатности те професионални новинари и медијски дјелатници који су приликом обављања посла у повећаном ризику од заразе коронавирусом, а који су ангажирани или имају договорене пројекте/ангажмане у наредних шест мјесеци, могу исказати интерес за уврштење на листу приоритета цијепљења”, наводи се у допису Министарства културе и медија.

ХНД ће до 14. травња у поноћ прикупљати податке заинтересираних новинара који се претходно нису јавили за цијепљене у својим редакцијама, преноси Хина.

Термини цијепљења овисит ће искључиво о приоритетима које одређује ХЗЈЗ те надлежни подручни заводи за јавно здравство и институције које проводе цијепљење, истиче се у допису.