Око 20 нових артиљеријских напада извршено је на Степанакерт, главни град непризнате републике Нагорно-Карабах, јавио је “Спутњиков” дописник.

Експлозије су одјекнуле недалеко од градског центра. У извјештају се наводи да су испаљени пројектили из вишецјевих ракетних бацача.

Министарство спољних послова Нагорно Карабаха саопштило је да “у овом тренутку оружане снаге Азербејџана врше интензивне ракетне нападе на Степанакерт”.

Нагорно-Крабах се налази у Азербејџану, али њиме управљају етнички Јермени. Сукоби између двије земље поводом ове области избили су 27. септембра и најинтензивнији су од деведесетих.

Азербејџанско Министарство одбране саопштило је да су радарски системи противваздушне одбране регистровали лансирање пројектила на територију Азербејџана рано јутрос, наводно са позиција у Јермуку, Кафану и Берду у Јерменији.

Већина страних новинара напустила је Степанакерт након што је почело гранатирање овог града. Највећи дио страних новинара премјештен је у град Горис, на југу Јерменије, недалеко од границе са Нагорно-Карабахом. Јерменске власти обећале су да ће овдје успоставити прес центар.

Поједини новинари остали су у Степанакерту да би документовали разарање које наноси артиљерија. Међу њима су репортери из Јерменије, Русије, Француске, Шпаније и Естоније.