О новим садржајима у оквиру јесење програмске схеме БХТ1, која почиње данас, у емисији “Јутро за све” говорили су в.д. директорице БХТ1 Неда Тадић и уредник Елвир Буцало.

Информативни програм БХТ1 у јесењој програмској схеми представља нову емисију “БХТ1 УЖИВО“, која ће бити емитирана од понедјељка до петка, у термину од 16.00 до 18.00 сати.

“Говорићемо о њима, о вама и о нама, говорићемо о актуелним темама и доводити занимљиве госте, отварати и затварати теме, постављати питања на које ћемо, надам се, добивати и задовољавајуће одговоре. Мислимо да ће то бити нека врста освјежења и нечег новог на медијском простору у Босни и Херцеговини”, казао је Буцало у најави емисије “БХТ1 уживо”.

Он додаје да ће у фокусу “БХТ1 уживо” бити најважније теме и догађаји дана, али и приче које немају дневну актуелност, а које су јако животне.

“Нова схема доноси доста старих, квалитетних и провјерених емисија на које су наши гледатељи већ навикли. Осим нове емисије ‘БХТ1 уживо’, ту су и емисије Глобал, Еуроимпулс, а четвртком навече можете гледати Интервју ‘Један’ који се показао као успјешан пројект”, најављује Тадић.

В.д. директорице БХТ1 истиче да је емисија “Домаћа задаћа” наишла на позитивне критике гледалаца, родитеља и ученика током пандемије коронавируса.

“То је нешто с чиме смо одлучили кренути и прије почетка јесење шеме, са почетком нове школске године како бисмо олакшали нашим основцима овај прилично неповољан моменат за њих. Ово је пројект на којем ћемо инсистирати и када коронавирус једном прође па се вратимо у неке нормалне оквире”, поручила је Тадић у емисији “Јутро за све” БХТ1.