Нови селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине требао би бити изабран најкасније до краја године, један је од закључака данашње сједнице Извршног одбора Ногометног/Фудбалског савеза БиХ (Н/ФС БиХ), саопштено је из Н/ФС БиХ.

У наредним данима бит ће сачињена ужа листа кандидата с којима ће потом бити обављени потенцијални разговори, како би на концу ”фудбалска влада” до 31. децембра и именовала селектора државног тима БиХ.

Наступ фудбалске репрезентације БиХ у УЕФА Лиги нација ”А”, у којој су популарно звани ”змајеви” у групи ”1” били посљедњи и испали у нижи ”Б” ранг овог такмичења, Извршни одбор Н/ФС БиХ оцијенио је неуспјехом.

Неуспјехом је оцијењено и испадање из баража за ЕУРО те сходно томе и мандат доскорашњег селектора Душана Бајевића који је предводио БиХ у споменутим утакмицама.

”Н/ФС БиХ се захваљује досадашњем селектору и његовом стручном штабу на раду у претходном периоду, а избор новог селектора ће бити обављен у складу с прописаним процедурама у оквиру Н/ФС БиХ. Извршни одбор ће подузети све неопходне активности како би се избор и именовање новог селектора обавило у оптималном временском оквиру”, саопштили су штуро и ”дипломатски” из Н/ФС БиХ.

Иако се расправљало о његовом раду, Бајевић није присуствовао сједници ИО Н/ФС БиХ, што је код ранијих селектора било уобичајено.

Кулминација неуспјеха и лоших ствари у и око репрезентације БиХ у 2020. години, у којој под водством Бајевића није остварен нити један тријумф (шест пораза и два ремија), догодила се инцидентом и покушајем физичког обрачуна бившег селектора и в.д. техничког директора националног тима Звјездана Мисимовића.

Већи инцидент спријечили су очевици у кампу репрезентације БиХ у хотелу на Илиџи. ​​​​​​​