Јапанац Тетсуја Иное наслиједио је од своје баке хотел у јапанском граду Фукуока, те је дошао до идеје да искористи интернет како би дошао до нових клијената, али и нове врсте прихода. Сада гости Асахи Рyокан хотела плаћају преноћиште само један долар, али под условом да комплетан боравак у соби буде снимљен и објављен на интернету.

На овај начин, Иное је привукао пажњу, а људи жељни нечег новог одмах су прихватили игру.

Ипак постоје ограничења у начину рада ливе стреаминга. Како је Иноа рекао, снима се само видео запис без тона и звука како би гости имали одређену дозу приватности. Такође гости могу да искључе свјетло када заврше с дневним активностима, а камера у купатилу нема.

“Ово је веома стари риокан и налази се на јефтинијој страни града због тога ми је требало нешто ново, нека додатна вриједност о којој ће сви причати. Осим тога, млади данас не брину толико о приватности”, рекао је Иное.

До сада је четворо гостију прихватило ову понуду. Иако собе од долар не могу допринијети његовој заради, он се нада да ће његов YоуТубе канал који се зове Оне Доллар Хотел, а који је до сада прешао хиљаду претплатника, ускоро скупити 4.000 сати прегледа па ће на њему моћи да поставља огласе и уновчи га.

Такође на зидовима хотела постоје знакови који подсјећају госте да се снимају како би били што интересантнији гостима.