Редовна сједница Народне скупштине Републике Српске бит ће одржана 9. фебруара када би требало да буду разматрани приједлози закона о измјена и допунама Кривичног законика, Закона о кривичном поступку и Закона о гасу, одлучио је данас у Бања Луци скупштински Колегиј.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је новинарима да би на 14. сједници требало да буде ријечи и о приједлозима закона о противградној заштити, о слободним зонама Републике Српске, о граду Дервента, те о измјенама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске.

Он је рекао да би пред посланици требало да се нађу и нацрти закона о нотарској служби Републике Српске, о заштити од узнемиравања на раду, о студентском стандарду, о измјенама и допунама Закона о студентском организовању, о измјенама и допунама Закона о сточарству.

Чубриловић је, након сједнице Колегија, прецизирао да предложени дневни ред сједнице парламента садржи 21 тачку, међу којима осам приједлога закона, пет нацрта закона, програм пословања у одређеним службама.

Он је рекао да је одобрено присуство сједници парламента Републике Српске представницима свих институција и невладиних организација које су заинтересоване да прате рад Народне скупштине и скупштинских одбора.

Чубриловић је додао да до почетка ове сједнице шефови посланичких клубова треба да дефинишу мјеста за сједење народних посланика јер је било преласка одређених посланика и формирања нових клубова.

Сједница, чији је почетак заказан за 10.00 сати, бит ће одржана у складу са препорученим мјерама Института за јавно здравство Републике Српске ради заштите од ширења корона вируса.