Поводом дешавања на утакмици 18. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине одиграној између НК Широки Бријег и ФК Звијезда 09, 1. децембра 2019. године на стадиону “Пецара”, огласио се Ногометни/Фудбалски савез БиХ.

“Администрација Н/ФС БиХ прикупља релевантне информације службених лица са споменуте утакмице. Након што буду запримљени сви званични документи с утакмице, надлежни органи Н/ФС БиХ ће предузети даље кораке у складу с релевантним правилницима и прописаним процедурама. На основу извјештаја службених лица, а у складу с прописима, Н/ФС БиХ ће покренути дисциплински поступак. По окончању истог надлежни органи Н/ФС БиХ ће донијети адекватне одлуке”, истакли су из бх. куће фудбала и додали:

“Национализму и шовинизму није мјесто на трибинама фудбалских стадиона. Н/ФС БиХ ће се, као што је чинио увијек до сада, у пуном капацитету борити против оваквих појава подузимајући заједничке активности с надлежним органима и институцијама БиХ.”

Навијачи Широкобријежана су на трибини поставили фотографију с ликом осуђеног ратног злочинца Слободана Праљка, након чега је судија Сабрија Топаловић одлучио прекинути сусрет док се спорна фотографија не уклони с трибина.

Сусрет је прекинут у 31. минути, а играчи су послани у свлачионице. Настављен је послије седам минута, након што су навијачи Широког Бријега уклонили спорну фотографију и напустили трибину. Утакмица Широки Бријег – Звијезда 09 завршена је побједом домаћина резултатом 4:0.