Поводом благдана Свих светих и Душног дана, делегације Министарства одбране Босне и Херцеговине и Оружаних снага БиХ (ОСБиХ) уприличит ће полагање вијенаца и паљење свијећа за све погинуле, умрле и нестале бранитеље Хрватског вијећа одбране (ХВО) и цивилне жртве посљедњег рата.

Обиљежавање ће бити уприличено од 28. октобра до 2. новембра на локацијама ОСБиХ, спомен-обиљежјима и гробљима, а свете мисе за душе покојних бранитеља славит ће се у црквама, капелама и катедралама.

Протоколом обиљежавања предвиђено је полагање вијенаца код Средишњег крижа и молитва за погинуле бранитеље, гробље св. Јосип, као и св. миса задушница у цркви св. Ћирила и Метода у Сарајеву 28. октобра.

У Мостару ће 30. октобра бити уприличено полагање вијенаца на споменик бранитељима испред Хрватског дома Херцег Стјепана Косаче и св. миса у Катедрали Марије Мајке Цркве.

Остала полагања вијенаца и мисе задушнице бит ће одржане према Плану обиљежавања благдана Свих светих и Душног дана у јединицама Оружаних снага БиХ и то 29. октобра у Бањој Луци миса задушница у касарни “Козара“, у Чапљини полагање вијенаца и св. миса задушница, касарна “Божан Шимовић“, као и у Травнику код Спомен-обиљежја “Правуље“.

Истог дана, 29. октобра, полагање вијенаца и св. миса задушница бит ће уприличени у Ливну, капелица у касарни и Спомен-обиљежје, као и у Кисељаку крај Спомен-обиљежја “Кисељак“, док ће 30. октобра полагање вијенаца и св. миса задушница бити уприличени у касарни “Станислав Баја Краљевић“ у Мостару.

За 30. октобар планирани су – полагање вијенаца и молитва за умрле, на гробљу “Маслине“ у Мостару, у Посушју крај Спомен обиљежја “Посушје“, у Томиславграду крај Спомен-обиљежја у том граду, те крај спомен-обиљежја у Бихаћу, Јајцу, Ускопљу, Бугојну и Витезу (Спомен-обиљежје „Крижанчево село“), као и крај спомен-обиљежја у Крешеву, Новом Травнику, Бусовачи, Варешу, Жепчу, Тузли (Хусино).

Такођер, за 1. новембар планирани су – полагање вијенаца и молитва за умрле крај спомен обиљежја у Усори, Оџаку, Домаљевцу и Равне – Брчко, те у Орашју (Спомен-обиљежје у центру Града и полагање вијенаца и миса задушница на гробљу „Караула“ Доња Махала, Орашје), као и полагање вијенаца и молитва за умрле крај Спомен-обиљежја у Зеници.

За 2. новембар, планирано је полагање вијенаца и молитва за умрле крај Спомен-обиљежја у Фојници, најављено је из МОБиХ.