“Будућност обликујемо заједно” назив је интерактивног онлине догађаја који ће бити организиран данас поводом обиљежавања дана Уједињених нација и 75. годишњице оснивања организације УН-а.

Успјешни предводници иновација у различитим секторима развоја друштва у Босни и Херцеговини, заједно с резидентном координаторицом Уједињених нација у БиХ Ингрид Мекдоналд, разговарат ће о примјени Одрживих развојних циљева у свакодневном животу бх. друштва и представити занимљиве животне приче.

Догађај ће званично отворити министрица вањских послова БиХ Бисера Турковић.

На овај начин тим Уједињених нација у БиХ жели широј јавности кроз инспиративна животна искуства успјешних бх. подузетника, умјетника, ИТ стручњака итд. предочити допринос бх. грађана у обликовању заједничке одрживе будућности.

Овај интерактивни онлине догађај уживо ће бити преношен путем Фацебоок странице Уједињених нација у БиХ, саопћили су организатори.

Такођер су најавили да ће се Босна и Херцеговина придружити градовима широм Европе сутра, 24. октобра, у иницијативи “Европа у плавом за УН75”. Вијећница у Сарајеву, Стари мост у Мостару и Бански двор у Бањалуци ће бити освијетљени плавом бојом обиљежавајући дан УН-а.