Унија удружења послодаваца Републике Српске у сарадњи са Привредном комором и УСАИД-ом реализује пројекат под називом “Обуке дефицитарне радне снаге према потребама предузећа металског и дрвопрерађивачког сектора у Републици Српској”. У реализацији пројекта учествоваће 16 компанија, од којих је 11 из сектора прераде метала и пет компанија из сектора прераде дрвета.

Посао на CNC машини у столарском предузећу Радислав ће замијенити радом на Корпус програму за 3Д цртање намјештаја. Он ће добити боље и плаћеније радно мјесто, а власник предузећа стручно обученог радника на новом програму којим унапређује производни и продајни процес.

РАДИСЛАВ ЏАДИЋ, машински техничар

Иде за сада ОК. Обиман је доста програм . Мора се знати производња у погону и сам програм софтвер. ТАко да када се то обједини све није проблем.

У истом занатском предузећу обуку за недостајућег лакирера похађа Горан. За тај профил радника већа је потражња него за пољопривредне техничаре, што је његово формално звање.

ГОРАН ПАЛАЧКОВИЋ, пољопривредни техничар

Проширујем своје знање за будућност да би нешто могао самостално радити. У сваком случају може ми добро доћи у животу.

НЕНАД МИЛИНКОВИЋ, власник столарског предузећа

Свакодневни рад је показао да бисмо требали што више људи да буду све свестранији. Свакако нове технологије и трансфер тог знања који је неопходан преносити са људи који знају је права прилика и права прилика овим пројектом.

У пројекту обуке за дефицитарна занимања учествује 16 комапнија из РС. Компаније међусобно, уз подршку спољних стручњака, обучавају раднике за потребна занимања којих недостаје у њиховим предузећима. А у привреди, истичу, недостаје готово свих профила. Парадокс је чињеница да имамо велику незапосленост.

САША ТРИВИЋ, предсједник Уније удружења послодаваца РС

Највећи проблем је што имамо с једне стране имамо проблем у металској и дрвној индустрији да немамо радника , а с друге стране када одете на биро имате незапослене металске раднике. Проблем је уписних политика , ко то иде у школу , односно заинтересованост ђака за те школе.

ФУАД ЧУЧИЋ, директор УСАИД “WHAM” пројекта

Најважнији аспект овог пројекта је та спремност организације да сарађује са великим бројем фирми. Што сте супјели да окупите велики број фирми које су можда дијелом конкуренција да заједно покушају да ријеше проблем обуке радне снаге.

Планирано је да буде обучено више од 100 радника. Од тога 70 ће добити нове компетенције и знања, док ће 40 радника бити новозапослено. На такав начин привредници покушавају ријешити горући проблем неусклађености тржишта рада са формалним образовањем. Прошле године у сарадњи са ресорним министарством утицали су на подстицање уписа дефицитарних занимања, на шта се одлучило 600 ученика.