Стање на цестама 25. 01. 2020. у 09 : 15 сати

Због обиљежавања годишњице “Игманског марша” данас од 10:15 до 14:30 сати, доћи ће до обуставе саобраћаја на регионалном путу Хаџићи-Игман, на дионици од “Брезоваче” до “Великог поља”.

За вријеме ове обуставе алтернативни правац је Сарајево-Крупац-Игман. Будући да се током дана на овој дионици очекује појачана фреквенција возила, из БИХАМК-а возаче моле за стрпљење и опрезну вожњу.

Појачан промет возила биљежи се и на осталим зимским излетиштима, као и на ски центрима. Скреће се пажња на могућу поледицу, посебно у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима. Упозорава се и на учестале одроне земље или камења и подсјећа на обавезно посједовање зимске опреме.

Полусатне обуставе саобраћаја уз 15 минутно пропуштање возила, актуелне су у времену од 07 до 16 сати, на магистралном путу Јајце-Црна Ријека, гдје се изводе санациони радови. Послије 16 сати на овој локацији саобраћа се једном траком, наизмјенично.

У тунелу Врандук на магистралном путу Зеница-Немила, током дана саобраћа се двосмјерно од 05 до 21 сат. У времену од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.