Стање на цестама 23. 05. 2020. у 08 : 05 сати

На магистралном путу Сребреник-Орашје обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица. Сва возила из правца Тузле и Сребреника преусмјерена су обилазницом у непосредној близини тунела, док су возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац (раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут (Р-461) према Сребренику). Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Саобраћај је због радова обустављен и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф и преусмјерен на обилазницу око тунела.

Због радова на санацији моста на дионици аутопута А-1 Високо-Какањ (код мјеста Добриње), саобраћа се двосмјерно, супротном коловозном траком.

На осталим путевима са актуелним радовима саобраћа се наизмјенично, једном траком, а издвајају се путеви: Олово-Кладањ-Тузла, Острожац-Јабланица, Доња Ораховица-Шићки Брод, Доњи Вакуф-Турбе, Посушје-Груде, Цазин-Скокови и Србљани-Босанска Крупа.

На магистралном путу Зеница-Немила (кроз тунел Врандук) од 05 до 21 сати саобраћа се двосмјерно. Од 21 сати до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Поводом наступајућег вјерског празника Рамазанског бајрама данас од 15 сати до 25.05. до поноћи, забрањен је превоз експлозивних материја на подручју ФБиХ.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.

Апелује се на возаче да возе опрезније и да се обавезно придржавају мјера заштите од коронавируса.