Завршен је увиђај саобраћајне незгоде која се догодила на аутопуту А-1 дионици Високо-Какањ (Сеоча). На тој дионици саобраћа се несметано.

Због високих дневних температура, препоручује се да се на дужа путовања креће у раним јутарњим или касним поподневним сатима, а уколико се путује током дана, савјетују се чешће паузе.

У тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) у времену од 5 до 20 сати у функцији су обје траке, док се у термину од 20 сати до 5 сати саобраћа наизмјенично-једном траком.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија (дионици Симин Хан-Цапарде), гдје се саобраћај од 22 до 6 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Од осталих путева са актуелним радовима издвајају се путеви: Сребреник-Орашје, Тузла-Калесија, Дрвар-Ресановци, Ливно-Шуица, Тарчин-Коњиц, Коњиц-Јабланица, Буна-Тасовчићи, Дривуша, Хутово-Столац те раскрсница магистралних путева у Босанском Петровцу.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Од данас у 7 сати до 3. јула до 19 сати обуставља се саобраћај на регионалном путу Језеро-Шипово. За вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац Шипово-Бараћи-Мркоњић Град.

На граничним пријелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута, саопћено је из БИХАМК-а.