Док је просјечна плаћа у Босни и Херцеговини око 900 марака, имовински картони политичара су вишемилијунски. Средишње изборно повјеренство Босне и Херцеговине објавило је, наиме, ажуриране податке о имовинском стању изабраних званичника.

Српски члан Предсјдништва БиХ Милорад Додик пријавио је имовину у вриједности од око 2 милијуна 143 тисуће марака. Процијењена вриједност имовине предсједатеља Предсједништва БиХ Жељка Комшића је 140 тисућа КМ, а бошњачког члана, Шефика Џаферовића, око 319 тисућа марака.

Када је ријеч о изасланицима у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, у имовинском картону наведено је да Фахрудин Радончић има имовину вриједну скоро 5 милијуна марака. СНСД-ов Никола Шпирић пријавио је имовину у вриједности од милијун и 100 тисућа марака. Предсједатељ Дома народа Парламента БиХ Драган Човић није навео вриједност своје имовине, као што није навео ни предсједатељ Заступничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић.

Међу заступницима у Заступничком дому издвајају се Војин Мијатовић са имовином вриједном 4 милијуна марака. У Имовинском картону Енвера Биједића наводи се цифра од милијун и 410 тисућа марака. Милијунску вриједност имовине има и Нада Младина.